skip to Main Content
Sutra Počinje Manifestacija “Pjesnički Memorijali Avdo Mujkić”

Sutra počinje manifestacija “Pjesnički memorijali Avdo Mujkić”

Manifestacija pod nazivom „Pjesnički memorijal Avdo Mujkić“, posvećena lukavačkom pjesniku, koji je živio od 1944. – 1991. u Puračiću, održat će se od 29. do 30.03.2019. godine u lukavačkoj Biblioteci. Otvaranje je planirano sutra u 10:30 sati  izložbom umjetničkih slika autorice Valentine Ilijevske iz Sjeverne Makedonije, u nastavku će biti predstavljen Zbornika “Silasci u godine- Memorijal Avdo Mujkić”, te će biti uručene nagrade, zahvalnice i priznanja.

U 13 sati na mezarju “Ljuštak” u Puračiću odat će se počast pjesniku, položiti cvijeće i pročitati Avdini stihovi. Za 14 sati planirana je posjeta Posjeta puračkoj “Sehari” KUD-a “Puračić” gdje će se čitati recitali učesnika književnog konkursa. Na kraju prvog dana u 17 sati bit će upriličen okrugli sto na temu lik i djelo Avde Mujkića i lukavačkih pjesnika Jusufa Begića i Atifa Kujundžića.

Drugog dana planirana je posjeta  turističkih destinacija na području općine Lukavac i Tuzlanskog kantona.

Pokrovitelj XXV Pjesničkog memorijala Avdo Mujkić je Općina Lukavac, a organizovan je u saradnji JU“Javna biblioteka“ Lukavac i grupe „Lucido“. Akcija Online, MIRTV HD Europa i RTV Lukavac su  medijski sponzori ove manifestacije.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top
Close search
Search