Aktuelno

Kuće za deset povratničkih porodica u Derventi

November 11th, 2017 | by admin
Kuće za deset povratničkih porodica u Derventi
Vijesti
0

Predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica potpisali su u Derventi ugovore o izgradnji deset stambenih jedinica za povratnike na području ove općine.

“Projekat izgradnje ovih kuća za povratnike u Derventi implementiramo sredstvima osiguranim kroz saradnju sa Saudijskim fondom za razvoj. Izabrani korisnici
pripadaju kategoriji socijalno ugroženih porodica. Ovo je još jedan korak ka našem konačnom cilju, a to je da zaokružimo proces rješavanja stambenog pitanja i ostvarimo puno fokusiranje na zapošljavanje i obrazovanje”, kazao je ovim povodom federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.

Među korisnicima, koji će kroz ovaj projekat riješiti stambeno pitanje, nalazi se i penzionerka Munira Kovačević iz Donjih Kalenderovaca.

“Iz šehidske sam porodice. U ratu sam ostala bez sina, a trenutno živim u neuslovnoj kući, sa unukom i dvoje praunučadi. Kuća u kojoj smo je neuslovna i teško je u njoj prezimiti. Ova donacija, koja znači novu kuću, mi puno znači”, kazala je prilikom potpisivanja.

AKCIJATV preporuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ga('create', 'UA-78959170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');