skip to Main Content
Tešanj: Početak Gradnje Zgrade Za Socijalno Ugrožene

Tešanj: Početak gradnje zgrade za socijalno ugrožene

 Danas je ozvaničen početak radova na izgradnji zgrade socijalnog stanovanja u općini Tešanj, a koja se gradi u sklopu projekta “Zatvaranja kolektivnih centara – CEB II”.
 
Riječ je o izgradnji stambenog objekta od 21 stambene jedinice u Tešnju, na lokalitetu Medakovo, gdje će biti smješteno 65 osoba.
 
Ukupna vrijednost Projekta je oko 1.050.000 KM uz učešće Općine Tešanj oko 180.000 KM u vrijednosti zemljišta, projektovanja, komunalne infrastrukture i nadzora, a vrijednost radova iznosi 883.807 KM. Rok za završetak radova je 360 kalendarskih dana.
 
Kroz projekat CEB II osigurana su kreditna sredstva Razvojne banke Vijeća Evrope za zatvaranje 121 kolektivnog centra u kojima danas živi više od 7.200 građana BiH. Za tu namjenu bit će osigurano 2.600 stambenih jedinica u 82 zgrade i objekta u 45 općina i gradova u BiH. Na taj način će biti zatvoreni svi kolektivni centri u RS i Brčko Distriktu  i više od 76 % u FBiH. 
 
U ovoj godini planiran je početak izgradnje ili rekonstrukcija ukupno 19 objekata socijalnog stanovanja sa 745 stanova. 
 
Pored Tešnja, Dervente i Maglaja, gdje je već započela gradnja stambenih jedinica, prema planiranim aktivnostima u 2017. godini se još očekuje početak radova u Foči,  Sokocu, Travniku, Zenici, Tuzli i Srebreniku.
 
Snimak svečanosti možete gledati u nedjelju u 18:30 sati (Berlin) na MIRTV HD Europa.
 
youtube play
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top
Close search
Search