Aktuelno

Dogs Trust nagradio vlasnike pasa na druženju za kraj ljeta

September 19th, 2017 | by admin
Dogs Trust nagradio vlasnike pasa na druženju za kraj ljeta
Vijesti
0

Druženje za vlasnike pasa, njihove ljubimce, te sve ljubitelje pasa je u organizaciji Predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH u subotu, 16.9.2017. godine u bašti Restorana Sevilla na Vilsonovom šetalištu, prošlo je u lijepom rapsoloženju!
Ovom prilikom, pored promocije odgovornog vlasništva, Predstavništvo je najavilo širenje svoje podrške u Bosni i Hercegovini kroz Program fostering udomljavanja. Svi prijatelji i ljubitelji životinja koji su prisustvovali događaju imali su priliku čuti osnovne detalje novog programa, te su pozvani da se prijave i budu pozvani na intervju za fostere volontere.

Događaju su prisustvovali brojni vlasnici i ljubimci, te djeca i svi koji su željeli da svrate! U sklopu nagradnog izvlačenja, pet vlasnika pasa doblio je premijum pakete sa poklonima za svoje ljubimce koji uključuju i Dogs Trust Delux krevet za pse sa vodootpornom futrolom koja se može skidati radi pranja, dok su svi posjetioci – vlasnici pasa također dobili premijum poklone koji uključuju praktičnu, vodootpornu prenosivu zdjelu za vodu u obliku pernice, te vodootpornu auto podlogu za pse, igračke i dekice za pse, i druge korisne stvarčice.  Na samom događaju, oredstavljena je i izložba ljetnih fotografija ljubimaca koje su osigurali samo vlasnici pasa, a po završetku događaja, uokvirenu fotografiju su mogli ponijeti za uspomenu!

Ni zabava za najmlađe nije izostala, te su Djeca imala priliku učestvovati u zabavno-edukativnim sadržajima koje su pripremile Edukatorice Predstavništva, te su i oni kući otišli sa poklonima i balonima.

Pokretanje Programa fostering udomljavanja je prvi korak PredstavništvA Fondacije Dogs Trust u BiH ka ostvarenju svojih planova za podršku kvalitetnom udomljavanju pasa u Bosni i
Hercegovini. Involviranjem u udomljavanje, Dogs Trust zatvara krug svoje sveobuhvatne podrške u rješavanju problema napuštenih pasa. Međutim, samo uspostava i provedba zakonskog Sistema za upravljanje populacijom pasa od strane odgovornih vlasti, dovest će do efikasnog i održivog rješenja problema i dana kada će psi, umjesto na ulicama, živjeti sa svojim odgovornim vlasnicima.

 

 

AKCIJATV preporuka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ga('create', 'UA-78959170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview');