skip to Main Content
Održan Africa Twin Adventure Vikend Na Majevici

Održan Africa twin adventure vikend na Majevici

Prvi put u istoriji BiH je organizovan ATAV (Africa twin adventure vikend) međunarodnog karaktera pod nazivom “ATAV – BOSNA 2017” BRGULE 26.-28.05.2017. godine. Organizator je “Africa Twin Club” Brgule čiji je predsjednik Petar Lukanović koji je počasni član “Enduroriders Zahorie” iz Slovačke. Prisutan je bio i predsjednik “Enduroriders Zahorie” – Jožko Nasada. Učesnici ATAV – BOSNA 2017 su bili iz Belgije, Poljske, Češke, Slovačke, Hrvatske i BiH. Staza ON-ROAD kojom se vozilo je bila na planini Majevici i obuhvatala je opštine Tuzla, Srebrenik, Čelić i Lopare. Vožnja je počela u Brgulama gdje se i završila. U mjestu Drijenča vozači su napravili kratku pauzu gdje ih je dočekao i ugostio fra Franjo Martinović sa mještanima ovog mjesta. Položeno je cvijeće na spomenik palim braniteljima rata 1992-95. U toku stanke održano je i kratko istorijsko predavanje o tom mjestu.
Pored ove vožnje bilo je organizovano i OFF-ROAD takmičenje na Enduro poligonu Šljakište u Brgulama. Pobjednici ovog takmičenja su:

1. Peter Szabo – Yamaha XTZ
2. Oliver Krátki – Africa Twin XRV
3. Marek Tokoš – Africa Twin XRV
4. Juhás Rasťo – Yamaha XTZ

Druženje učesnika je trajalo od petka do nedelje a jedan dio je otišao u ponedeljak sa namjerom da nastavi obilazak prirodnih ljepota BiH. Po izjavi učesnika staze su bile jako teške i zahtjevne što i jest pravi izazov za vozače.

 

Foto/Branislav Lukić Luka

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top
Close search
Search